top of page

Supergroep, 8 oktober 2019


De families Pancharajah en Vijver streden op twee fronten tegen elkaar deze avond.

Akil beantwoordde het Schots gambiet van Jonathan met het weinig gespeelde 4. Lb4+. Jonathan wist hier wel raad mee en kwam veel actiever te staan. Akil wist de ergste problemen op te lossen ten koste van veel bedenktijd. Dat brak hem later op. Met nog maar weinig minuten op de klok maakte Akil een fout, waardoor Jonathan een stuk won en vervolgens de zaak bekwaam afrondde.

Abisan tegen Daniël was een Spaanse partij met al vroeg een paardoffer van Abisan op f7 (bekend uit het tweepaardenspel in de nahand). Het had heel interessant kunnen worden als Daniël Kxf7 en Ke6 gespeeld had. In plaats daarvan liet hij op onverklaarbare wijze zijn dame in staan. Toch werd het nog remise. Na een sterke paardzet van Daniël dacht Abisan dat het mat in zes (!) was en bood hij remise aan. Volgens Daniël had Abisan zich gemakkelijk kunnen redden. Ik kon het niet overzien. Uitslag fam. Vijver - fam. Pancharajah 1,5 - 0,5.

Simon speelde met zwart tegen Nora. Eerst stond hij een pion voor, daarna lange tijd een pion achter. In het eindspel had Nora die voorsprong nog steeds. Op de a-lijn had ze een vrijpion, maar ze was in tijdnood geraakt en bood remise aan, wat Simon accepteerde.

Connor en Joost speelden een degelijke partij, die lang gelijk op ging. Uiteindelijk won Joost een stuk en daarna liet hij zijn voordeel niet meer glippen.

Bogalech gaf al vroeg haar dame weg tegen Jacob. Toch duurde de partij daarna nog bijna een uur, vooral doordat Bogalech veel tijd gebruikte en uiteindelijk de tijd overschreed.

Nicolò kon ook in zijn vijfde partij de nul niet wegwerken. Lucas kwam een paard voor en later een volle toren. Met twee torens strikte Lucas zijn tegenstander in een matnet.

Lawa was afwezig.

Uitslagen 5e speelavond :

Jonathan - Akil 1 - 0

Abisan - Daniël 0,5 - 0,5

Nora - Simon 0,5 - 0,5

Bogalech - Jacob 0 - 1

Connor - Joost 0 - 1

Lucas - Nicolò 1 - 0

De stand :

1. Jonathan 3,5 uit 4 (87,5%)

2. Daniël 4 uit 5 (80%)

3. Simon 3,5 uit 5 (70%)

4. Abisan, Joost en Lucas 2,5 uit 4 (62,5%)

7. Jacob 3 uit 5 (60%)

8. Connor 2,5 uit 5 (50%)

9. Nora 1,5 uit 3 (50%)

10. Akil 1,5 uit 4 (37,5%)

11. Lawa 1 uit 4 (25%)

12. Bogalech 1 uit 5 (20%)

13. Nicolò 0 uit 5


bottom of page