top of page

Supergroep, 1 oktober 2019


Daniël is de verrassing van de supergroep. Pas gepromoveerd en nu, na vier speelavonden, ongedeeld koploper. Tegen Simon probeerde hij met zwart de truc in het tweepaardenspel in de nahand (5. Pd4) die Akil vorige week tegen hem speelde, maar Simon trapte er niet in. Simon kreeg de schrik van zijn leven toen zijn koning en dame op dezelfde diagonaal werden aangevallen door een gedekte loper. Hij gaf niet meteen op, maar Daniël maakte verder geen fouten en won.

Nora en Abisan speelden een behoedzame manoeuvreerpartij waarin geen spectaculaire dingen gebeurden. Beide spelers leken tevreden met remise en dat werd na een zet of 20 afgesproken, met een vol bord. Jammer dat er geen echte strijd geleverd werd.

Connor won al gauw materiaal tegen Lucas. Aan het eind had hij een dame en een toren meer, maar hij zag toch nog kans om Lucas daarmee pat te zetten. Remise dus.

Akil wilde graag vrij vanwege huiswerk. Daardoor kwam de niet geplande ontmoeting tussen Lawa en Jonathan op het programma. Lawa stak niet in haar beste vorm, gaf haar dame weg en moest toezien hoe Jonathan haar verdediging vakkundig opblies.

Joost en Jacob gingen het eindspel in met ieder een toren en 5 (Joost), resp. 4 (Jacob) pionnen. Maar Joost had twee verbonden vrijpionnen op de a- en b-lijn. Jacobs koning hield die weliswaar tegen (na torenruil), maar daardoor kreeg de koning van Joost vrij spel op de andere vleugel en was er voor Jacob geen houden meer aan.

Nicolò speelde tegen Bogalech met wit zijn vertrouwde opening met d4 en een dubbele aanval op c7 met loper en paard. Dat ging goed tot hij zijn dame weggaf en toen was het evenwicht natuurlijk verbroken. Nicolò is momenteel geen schim van de speler die in 2018 zomerkampioen van de supergroep werd. Misschien heeft de overgang naar de middelbare school er iets mee te maken.

Uitslagen 4e speelavond :

Simon - Daniël 0 - 1

Lawa - Jonathan 0 - 1

Nora - Abisan 0,5 - 0,5

Nicolò - Bogalech 0 - 1

Joost - Jacob 1 -0

Connor - Lucas 0,5 - 0,5

Stand : 1. Daniël 3,5 uit 4

2. Jonathan 2,5 uit 3

3. Simon 3 uit 4

4. Abisan 2 uit 3

5. Connor 2,5 uit 4

6. Jacob 2 uit 4

7. Akil, Joost en Lucas 1,5 uit 3

10. Nora 1 uit 2

11. Lawa en Bogalech 1 uit 4

13. Nicolò 0 uit 4


bottom of page