top of page

Supergroep, 10 september 2019


De zomervakantie zit erop en we zijn begonnen met een nieuwe competitie. De groep is uitgebreid met de 9-jarige Benjamin Koster (ex-Leiderdorp) en met Daniël, de oudere broer van Jonathan.

Clubkampioen Akil begon met een nederlaag. Tegen Simon zag hij een inval van de dame over het hoofd. Dat kostte een kwaliteit. Simon hield daarna het initiatief, met goed spel. In het eindspel had hij nog steeds de kwaliteit voorsprong en met twee verbonden vrijpionnen kostte het binnenhalen van het volle punt weinig moeite.

Jonathan tegen Abisan, op papier een topper, bracht niet het gehoopte spektakel. In een Siciliaanse partij was voorzichtigheid troef en na 22 zetten werd tot remise besloten.

Remise was ook het resultaat van de partij van Joost tegen Nora. Na een onregelmatige opening ging het gelijk op en met nog flink wat stukken op het bord waren beide spelers tevreden met een half punt.

Bogalech begon tegen Daniël met de ongewone zet f2-f4. De ontwikkeling van haar stukken, vooral de lopers, verliep deze keer (te) traag en Daniël kwam in het voordeel. Hij won een loper tegen een pion en was voortdurend in de aanval, met winst als beloning. Een mooie start in de supergroep!

Lawa koos na een Schotse opening voor een paar agressieve zetten die niet altijd verantwoord waren. Lucas stond na 18 zetten een kwaliteit en twee pionnen voor en voerde de partij daarna zonder al te veel moeite naar winst.

Nicolò en Connor gebruikten weinig bedenktijd. Dat ging ten koste van de nauwkeurigheid en Nicolò kwam een dame tegen een paard achter te staan. Connor had daarna geen problemen meer om het winstpunt binnen te halen.

Nieuwkomer Benjamin had zo te zien last van zenuwen in de voor hem nieuwe omgeving. Al op de vijfde zet gaf hij een paard weg en daarna raakte hij ook nog drie pionnen kwijt. Door slordigheid van Jacob won Benjamin nog wel wat materiaal terug, maar niet genoeg om de nederlaag af te wenden. We hopen dat hij zich gauw thuis zal voelen bij ons en dat deze teleurstelling niet al te lang doorwerkt.

Uitslagen 1e ronde :

Joost - Nora 0,5 - 0,5

Benjamin - Jacob 0 - 1

Nicolò - Connor 0 - 1

Jonathan - Abisan 0,5 - 0,5

Lawa - Lucas 0 - 1

Simon - Akil 1 - 0

Bogalech- Daniël 0 - 1

Voorafgaand aan de partijen werd Jonathan gehuldigd vanwege zijn in augustus behaalde Nederlands kampioenschap (leeftijdsgroep F).


bottom of page