top of page

Op Eigen Wieken op ONJK-toernooi in Borne

Van 5 tot en met 10 augustus vindt in Borne (Twente) de 45e editie van het Open Nederlands Jeugdkampioenschap plaats. Met OEW zijn we ook aanwezig. Jonathan, Daniël, Mayra, Lawa, Bogalech, Iris, Nora en Job doen mee in verschillende leeftijdsklassen. Er zijn meer dan 275 deelnemers uit vooral Nederland, maar ook Duitsland, België en Denemarken. Het toernooi speelt zich af in een grote sporthal en er zijn allerlei evenementen omheen georganiseerd zoals zwemmen, voetbal en snelschaak. De meeste deelnemers van OEW logeren met elkaar in het nabij gelegen NIVON-huis wat heel gezellig is. Rond het NIVON-huis is er heel veel plek om met elkaar te spelen en dat gebeurt tot 's avonds laat. Het favoriete avondeten zijn toch wel de pannenkoeken.

Jonathan is na een heel spannende wedstrijd 2e geworden in de F-klasse. Daniël speelt heel stabiel en houdt zich goed staande tussen sterke tegenstanders. Mayra vindt het een heel leuk toernooi en leert elke ronde veel bij. Lawa speelt een heel goed toernooi en wist verschillende partijen te winnen. Bogalech is ook in vorm en speelt erg leuke partijen. Iris heeft zware tegenstand maar heeft inmiddels twee wedstrijden gewonnen. Een van de partijen van Nora duurde zo lang dat zelfs de prijsuitreiking moest worden uitgesteld. Job was deze week jarig en wist op zijn verjaardag een van de twee partijen te winnen.

Woensdag werd de 'ijsjesscore' gehaald en dat betekende dat Leonore de 75% winst in de ronde beloonde met ijs voor alle OEW'ers.

Ook de pers is massaal aanwezig. Tubantia en TV Oost doen verslag.

Op de website van het ONJK kun je het hele toernooi volgen.