top of page

Jeugdweekendtoernooi - schaken en plezier maken


Het eerste weekend van juli werd in Leiderdorp weer het jeugdweekendtoernooi gespeeld. 70 kinderen uit Nederland en België deden mee.

De sterkste spelers speelden 7 partijen en de overige spelers 11. De partijen werden geanalyseerd door toernooicoach Frank.

Op de zaterdagavond was een gezamenlijke maaltijd, en tussen de partijen door was er ook genoeg tijd voor ontspanning en het maken van vrienden.

Voor OEW waren onze toernooitijgers Jonathan, Akil, Lawa en Connor er bij.

Akil draaide goed mee in de sterke B-groep. Hij deed het erg goed en eindigde op 4 punten uit 7 partijen. Daarmee gaat hij ratingpunten winnen!

Jonathan speelde in dezelfde groep. Hij had het op de zaterdag zwaar, maar daar leer je van, en alles wat hij geleerd had kon hij zondag toepassen. Uiteindelijk had hij 2.5 punt.

Connor speelde in de C-groep. Hij speelde maar liefst 11 partijen en haalde 6.5 punt. Dat was veel beter dan vorig jaar, dus Connor is goed vooruit gegaan.

Lawa won de spektakelprijs voor een partij waarin ze een heel mooie aanval uitvoerde. Ze eindigde precies in het midden van haar groep met 5.5 punt.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door een meisje uit Eindhoven: Wendy Huang. Wendy is ook Nederlands kampioen, en naast haar deden nog 3 Nederlandse kampioenen mee. Als je dus ook een keer met zo'n sterk en gezellig toernooi mee wil doen: volgende zomer organiseren we het weer, dus dan kun jij ook meedoen!

Jonathan

Met de toernooicoach

Ook tijd voor ontspanning

Prijsuitreiking

Akil

Lawa


bottom of page