top of page

NK E Waalwijk en het NK C Assen


De periode van de Nederlands kampioenschappen is weer aangebroken. Laten we eens kijken hoe het met de OEW'ers is gegaan.

Allereerst het Nederlands kampioenschap tot en met 10 jaar in Waalwijk. Daar waren Joost, Jonathan en Iris van de partij. Joost heeft al vaker aan Nederlands kampioenschappen meegedaan bij de pupillen, maar dit was de eerste keer dat het NK over twee dagen verspreid was. Jonathan is nog pupil en mag volgend jaar nog een keer in Waalwijk meespelen. Voor Iris is het bijzonder dat ze zich überhaupt heeft geplaatst, want ze schaakt nog maar kort bij OEW.

Joost begon de eerste ronde goed, maar raakte daarna even de draad kwijt met drie nullen op rij. De tweede dag herpakte hij zich knap en won de laatste drie partijen, waardoor hij uiteindelijk op 5 uit 9 eindigde. Jonathan had van tevoren misschien niet gedacht dat hij bovenin mee zou draaien, maar na een start van 4 uit 5 op de eerste dag werd de tweede dag toch wel spannend. Helaas speelde Jonathan soms iets te snel waardoor hij zijn echte niveau niet helemaal haalde. Desalniettemin heeft hij laten zien dat hij van iedereen kan winnen en zal hij tijdens het NK F in Meppel op de titel meespelen. Iris deed waardevolle ervaring op en heeft het erg naar haar zin gehad. In de zesde ronde wist ze knap te winnen, dat smaakt naar meer!

In de meivakantie werden de Nederlands kampioenschappen tot en met 14, 16 en 20 jaar gespeeld in Assen. Van OEW deden Nora en haar oudere broer en oud-OEW'er Timo mee. Nora is nog D en kan dus nog een paar jaar meedoen. Voor haar was dus vooral het doel om ervaring op te doen. Met een score van 3 uit 6 is dat prima gelukt. Timo speelde het toernooi van zijn leven en wist 6,5 uit 9 te scoren. Dat is genoeg voor een gedeeld tweede plaats en uitzending naar het EK in Bratislava, Slowakije. Gefeliciteerd! Oud-OEW'er Alisha (dochter van jeugdleider Walther) speelde mee bij de meisjes tot en met 20 jaar en werd daar derde.

Er staat ook nog een aantal NK's op de planning. Allereerst het NK tot en met 12 jaar in Rijswijk met Hemelvaart. Hier zullen Abisan en Nora meespelen. Op 29 juni is het NK tot en met 7, 8 en 9 jaar in Meppel. Hier zullen Edith en Jonathan meedoen en wellicht worden er nog wat vrijplaatsen vergeven.bottom of page