top of page

Supergroep, 16 april 2019


SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP OEW 2019

We hebben een nieuwe snelschaakkampioen! Jonathan is de opvolger van Abisan en met een zeer overtuigende score : 100% (5 uit 5), zowel in de voorronde als in de finale. Ik weet niet wanneer dat voor het laatst gebeurd is, maar waarschijnlijk heel lang geleden. Jonathan's kracht is dat hij stellingen razendsnel overziet. Daardoor heeft hij bijna altijd een voorsprong op de klok, wat zijn tegenstanders onder druk zet. Maar vorig jaar ging het mis en haalde Jonathan niet eens de finalegroep. Deze keer nam hij drastisch revanche voor die misstap. Gefeliciteerd, Jonathan!

Joost werd heel mooi tweede. Hij verloor alleen van Jonathan en won verder alles. Twee volle punten daarachter (2 uit 5) werden drie spelers gezamenlijk derde : Nora (die in de voorronde nog 100% scoorde), Jacob en Abisan, de onttroonde kampioen. Daniël haalde geen punten, maar het was al bijzonder dat hij, als speler uit de koningsgroep, de finalegroep haalde.

In de troostfinale werd gestreden om de 7e t/m 12e plaats. Weinig verrassend werd deze groep gewonnen door Akil, die alleen van Simon verloor in de laatste ronde. 4 uit 5 dus. Simon werd hierdoor tweede, met evenveel punten als Lucas (3 uit 5), maar Simon had de onderlinge partij gewonnen. Nicolò is na een lang verblijf in het buitenland weer terug op het OEW-nest. Hij kon meedoen doordat Connor afwezig was en werd vierde in deze groep met 2 uit 5. Lawa, die vorig jaar de troostfinale won met 5 uit 5, bleef nu steken op 2 punten. Daarmee werd ze vijfde (of elfde eigenlijk), want Nicolò had de onderlinge partij gewonnen. Bogalech verloor vier keer, maar won van Simon. Veel meer had ze niet verwacht en zo ging (bijna) iedereen tevreden de vakantie in, nadat alle spelers een versnapering hadden uitgekozen.

Op 7 mei gaan we weer verder met de gewone competitie. Prettige vakantie!


bottom of page