top of page

Supergroep, 2 april 2019


Na het snelschaken is de gewone competitie weer hervat. Akil blijft ruim op kop. Tegen Bogalech opende hij met 4. Pg5 in het tweepaardenspel. Voor Bogalech was dit kennelijk nieuw. Ze verloor een kwaliteit en twee pionnen, maar kreeg wel wat tegenspel doordat haar stukken beter ontwikkeld waren. Maar ze won geen materiaal terug en gaf na een uur spelen op.

Ook Abisan won en blijft tweede. Lucas gaf dapper partij en vond een paar mooie zetten, maar nadat hij een stuk was achtergeraakt kreeg hij geen echte kansen meer.

De overwinning van Lawa op Joost leek veel op die tegen Connor van drie weken eerder. In beide partijen had Lawa kort gerocheerd en de tegenstander lang en oefende ze druk uit via de b-lijn met een dame en een toren. Met een mooi loperoffer blies ze de verdediging van Joost op en daarna was elke zet raak, tot en met het mat. Prima gedaan!

Simon speelde een gedegen partij tegen Connor. Nadat hij een stuk had buitgemaakt liet hij zijn voordeel niet meer glippen, met het volle punt als beloning.

Jonathan opende met het Schots gambiet tegen Jacob. Die wist de partij in materieel opzicht lang in evenwicht te houden, maar doordat zijn koning in het midden bleef, in een vrij open stelling, werd hij voortdurend bestookt. Jonathan zag mat in 1 over het hoofd, maar de gespeelde zet was goed genoeg voor winst van een stuk en de partij.

De partij tussen Nora en Thomas was een kat-en-muisspelletje, met Nora in de rol van kat.

Nicolò is nog steeds in het buitenland.

Er werden ook nog twee snelschaakpartijtjes gespeeld, als onderdeel van een barrage tussen drie spelers, Akil, Jacob en Joost. Jacob verloor van Joost, maar won fraai van Akil door het stikmatmotief in de partij te brengen. Akil wist het stikmat af te wenden, maar ging toch mat. Volgende week Akil tegen Joost. Als Akil wint staan ze weer alle drie gelijk, maar dat zien we dan wel weer.

Lawa (foto van een paar jaar geleden). Ik denk dat ze deze partij wel gewonnen heeft.

Uitslagen 10e ronde :

Lucas - Abisan 0 - 1

Jonathan - Jacob 1 - 0

Lawa - Joost 1 - 0

Akil - Bogalech 1 - 0

Nora - Thomas 1 - 0

Connor - Simon 0 - 1

Stand :

1. Akil 8,5 uit 9 (94,4%)

2. Abisan 7 uit 9 (77,7%)

3. Jonathan 6 uit 8 (75%)

4. Nora 3,5 uit 6 (58,3%)

5. Simon 4,5 uit 8 (56,3%)

6. Lawa 5,5 uit 10 (55%)

7. Joost 4 uit 8 (50%)

8. Nicolò 2 uit 5 (40%)

9. Lucas 3 uit 9 (33,3%)

10. Bogalech 2,5 uit 8 (31,3%)

11. Thomas 2 uit 7 (28.6%)

12. Connor 2,5 uit 9 (27,7%)

13. Jacob 2 uit 10 (20%)


bottom of page