top of page

Supergroep, 26 maart 2019 : snelschaken


Op deze avond hebben we de eerste ronde van het jaarlijkse snelschaakkampioenschap van de club gespeeld. Elf spelers uit de supergroep plus Daniël uit de koningsgroep (als invaller voor Thomas) speelden ieder vijf partijtjes in twee groepen van zes. Als je bij de bovenste drie van je groep eindigt ga je door naar de finalegroep ; de overige zes spelen de volgende keer (16 april) in de "troostfinale" om de plaatsen 7 t/m 12. De bedenktijd is vijf minuten per persoon per partij.

In beide groepen was er één speler die duidelijk boven de rest uitstak en alle vijf partijen won. Dat waren Jonathan en Nora. In het geval van Nora was dat toch wel een beetje een verrassing, omdat ze nog al eens in tijdnood raakt en dan moeite heeft om heel snel te zetten. Maar deze keer ging het prima. De verrassende tweede in de groep van Nora was invaller Daniël, die 3 uit 5 scoorde en zelfs van Abisan won. Abisan haalde maar twee punten en plaatste zich alleen voor de finale doordat hij de van de andere twee spelers met 2 punten (Lucas en Simon) had gewonnen. De zesde speler in deze groep was Connor, die op 1 punt bleef steken. Maar dat was wel een overwinning op Abisan!

In de andere groep is het nog niet duidelijk wie er met Jonathan meegaan naar de finale. Akil, Jacob en Joost eindigden alle drie op 3 punten en de regels over onderlinge resultaten en SB-punten boden geen oplossing. Daarom zullen er op een later tijdstip beslissingspartijen tussen deze drie gespeeld worden, waarbij één van de drie moet afvallen. De beide meisjes in deze groep, Bogalech en Lawa, remiseerden tegen elkaar, maar wisten verder geen punten te scoren, zodat ze op 16 april zullen uitkomen in de troostfinale.


bottom of page