top of page

Lucky loser verliest


De eerste bekerwedstrijd van OEW was verloren gegaan tegen Leiderdorp. Omdat het aantal teams dat meedoet aan de bekercompetitie wat onhandig uitkomt, is er elke ronde een lucky loser die alsnog door mag naar de volgende ronde. Dit geluk had OEW en zo mochten Abisan, Akil, Nora en Jonathan het tegen het team van Reynaerde opnemen. Tegen dit sterke team wisten onze jonge spelers 1,5 punt te scoren.

Abisan zet de laatste tijd grote stappen vooruit en mocht het op het eerste bord tegen een sterke tegenstander opnemen. Zowel in de eerste als in de tweede partij hield hij lang stand, maar het was duidelijk dat hij strategisch vakkundig van het bord werd gezet. Ook Nora speelde twee goede partijen. In de tweede partij misrekende haar tegenstander zich in de opening en won Nora een stuk. Secuur spel leidde tot een betere stelling, maar onder tijdsdruk nam ze genoegen met remise. Op het derde bord speelde Akil twee tactische partijen. Hoewel zijn tegenstander nog maar weinig tijd had, wist deze op het nippertje de vis op het droge te krijgen. Jonathan pakte de Franse opening van zijn tegenstander actief aan. De twee geofferde pionnen leken te veel gaan worden totdat Jonathan met een counteraanval kwam. Met 30.Pxe6 (gepend stuk geen goede verdediger) en 31. Pxg7 opent wit de zwarte koningsstelling. Het vervolg rondt Jonathan knap af.

De eindstand kwam uiteindelijk uit op 1,5-6,5.

Abisan - P. Morssink (1914) 0-2

Nora - A. Dorrepaal (1618) 0,5-1,5

Akil - D. van Ingen Schenau (1665) 0-2

Jonathan - A. van Egmond (1521) 1-1

Met weer een boel extra ervaring kijken de OEW'ers uit naar de volgende externe wedstrijd tegen ASC op 12 maart.


bottom of page