top of page

Supergroep, 29 januari 2019


Drie remises op deze avond.

Connor en Lucas gingen van begin tot eind gelijk op en waren uiteindelijk beide tevreden met remise door zetherhaling in het eindspel met ieder een dame en een pion.

Jonathan mocht niet mopperen toen Nora zijn remiseaanbod aannam. Nora had (met wit) een pion meer en goed ondersteunde pionnen op e5 en d5. Ook zat ze nog redelijk ruim in haar tijd.

De derde remise was tussen Simon en Joost. Simon won een loper tegen een pion, maar aan het eind had hij nog steeds die loper en Joost die pion. Verder hadden ze alleen een koning. Joost kon theoretisch nog winnen, maar Simon kon altijd zijn loper geven voor die laatste pion en deed dat ook, waarna er nog twee "kale" koningen overbleven.

De gebroeders Pancharayah, Akil en Abisan, streden tegen elkaar. Vanuit een Siciliaanse opening ontwikkelde zich een boeiende partij op goed niveau. Abisan had geruime tijd een pion meer, maar het draaide uit op een eindspel met ieder een stuk en vier pionnen. Akil speelde dit beter en wist te promoveren. Hij staat met 100% bovenaan, terwijl zijn jongere broer pas op 50% staat.

Nicolò speelde tegen Bogalech zijn bekende d4-opening met dubbele aanval op c7, maar bereikte er niets mee. Integendeel, Bogalech kwam een stuk en een pion voor en breidde haar voordeel later nog verder uit, met de volle winst als beloning.

De langste partij van de avond ging tussen Jacob en Lawa. De (Schotse) opening ging slecht voor Lawa en ze kwam al gauw materiaal achter. Maar Jacob liet later een paar stukken ongedekt staan en Lawa kon via dubbele aanvallen met de dame al het materiaal terugwinnen dat ze achterstond. Na veel schaakjes wist ze uiteindelijk een matnet te vlechten met dame en paard. Ze had toen nog anderhalve minuut over op de klok.

Uitslagen 4e ronde :

Connor - Lucas 0,5 - 0,5

Nora - Jonathan 0,5 - 0,5

Akil - Abisan 1 - 0

Jacob - Lawa 0 - 1

Nicolò - Bogalech 0 - 1

Simon - Joost 0,5 - 0,5

Stand :

1. Akil 4 uit 4 (100%)

2. Jonathan 2,5 uit 3 (83,3%)

3. Thomas 2 uit 3 (66,7%)

4. Joost 2,5 uit 4 (62,5%)

5/6. Abisan en Lawa 2 uit 4 (50%)

7/8. Nora en Simon 1,5 uit 3 (50%)

9. Bogalech 1 uit 2 (50%)

10. Connor 1,5 uit 4 (37,5%)

11/12. Nicolò en Jacob 1 uit 4 (25%)

13. Lucas 0,5 uit 4 (12,5%).


bottom of page