top of page

Supergroep, 22 januari 2019


Na drie speelavonden staat Akil bovenaan. Joost bood lange tijd goed tegenstand, maar uiteindelijk gaf de betere eindspeltechniek van Akil de doorslag en hij won ook zijn derde partij.

Jacob behaalde zijn eerste overwinning in de supergroep. Zowel hij als Connor wisten een pion te laten promoveren in het eindspel. Maar Connor had alleen een dame en een koning, Jacob had ook nog twee pionnen. Connor probeerde remise te forceren door eeuwig schaak, maar dat lukte niet. Toen Jacob zelf schaak begon te geven was het gauw uit door een röntgenaanval die Connor de dame kostte.

Abisan veroverde al gauw een stuk tegen Nicolo en ruilde daarna zoveel mogelijk af, zodat Nicolo niet de kans kreeg gevaarlijk te worden. Door deze overwinning rukt Abisan op naar een gedeelde derde plaats.

Thomas was goed op dreef tegen Lucas en ging het eindspel in met een toren meer, genoeg voor de winst. Thomas staat nu verrassend derde (gedeeld).

Lawa en Bogalech speelden de langste partij van de avond. In het begin deed Bogalech alles na wat Lawa deed (spiegelschaak). Dat pakte niet slecht uit, maar Lawa's stukken waren actiever en ze wist eerst een loper, toen een toren en tenslotte de winst te veroveren.

Jonathan en Nora waren afwezig ; Simon speelde een vriendschappelijke partij tegen iemand van de koningsgroep.

Uitslagen 3e ronde :

Lawa - Bogalech 1 - 0

Jacob - Connor 1 - 0

Abisan - Nicolo 1 - 0

Lucas - Thomas 0 - 1

Joost - Akil 0 - 1

Stand:

1. Akil 3 uit 3

2. Jonathan 2 uit 2

3-5. Abisan, Joost en Thomas 2 uit 3

6-7. Nora en Simon 1 uit 2

8-11. Connor, Jacob, Lawa en Nicolo 1 uit 3

12. Bogalech 0 uit 1

13. Lucas 0 uit 3


bottom of page