top of page

Supergroep, 15 januari 2019


Na twee speelavonden zijn er drie spelers met 2 uit 2 , zes met 1 uit 2 en drie met 0 uit 2. Bogalech is nog niet in actie gekomen.

Simon had lange tijd het beste van het spel tegen Abisan. Hij stond twee pionnen voor en met drie goed samenwerkende stukken (dame, toren en paard) kreeg hij een gevaarlijke aanval. Maar Abisan loste alles goed op en nadat hij door een dubbele aanval met de dame een toren won bleef Simon met lege handen achter. Een goede partij.

Nicolo zet zijn partijen met wit meestal op dezelfde manier op. Hij opent met d4 en stuurt dan aan op een dubbele aanval op c7 met Lf4 en Pb5. Lawa wist hier het juiste antwoord niet op te vinden en kwam al gauw een loper tegen een pion achter. Nicolo liet zijn voordeel niet meer glippen.

Lucas bleek het Schots niet te kennen en speelde 3. f7-f6 in plaats van het veel betere exd4. Hij kwam al gauw in moeilijkheden tegen Jonathan en verloor ook nog zijn dame door een paardvork. Daarna speelde Jonathan het met minimale inspanning uit.

Jacob had lange tijd het betere spel tegen Thomas. Hij kwam zelfs twee stukken voor te staan, maar Thomas bouwde wel een sterke koningsaanval op. Jacob wist hier niet goed raad mee en ging mat.

Connor wist zijn partij tegen Joost lange tijd redelijk in evenwicht te houden. Maar in het eindspel bleek dat Joost daar veel meer ervaring mee heeft en hij pakte het volle punt.

Akil en Nora speelden een lange, interessante partij. Zoals gewoonlijk gebruikte Nora veel tijd. In de tijdnoodfase won ze zowaar nog een toren, maar ze hield te weinig tijd over om Akil ook nog mat te zetten. Verlies door tijdsoverschrijding dus voor Nora.

Uitslagen 2e ronde :

Nicolo - Lawa 1 - 0

Akil - Nora 1 - 0

Thomas - Jacob 1 - 0

Simon - Abisan 0 - 1

Jonathan - Lucas 1 - 0

Joost - Connor 1 - 0

Stand :

1. Akil, Jonathan en Joost 2 uit 2

4. Abisan, Connor, Nicolo, Nora, Simon en Thomas 1 uit 2

10. Jacob, Lawa en Lucas 0 uit 2

(Bogalech heeft 0 uit 0.)


bottom of page