top of page

Philidor Leiden 100 jaar! Tata Steel Chess Tournament naar Leiden!


Bedankt voor alle aanmoedigingen!

Schaakclub Philidor bestaat dit jaar 100 jaar. Er zullen verschillende (jeugd)activiteiten worden georganiseerd om dit te vieren.

Zaterdag 5 januari: Opening schaak-expositie De Leidsche Mondialen

De eerste activiteit is op 5 januari in de BplusC bibliotheek Nieuwstraat om 14.00 uur. Tijdens de opening zal grootmeester John van de Wiel een blindschaakpartij spelen tegen burgemeester Lenferink en Leonore Braggaar, voorzitter Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken.

Woensdag 23 januari: wereldwijd bekende Tata Steel Chess Tournament speelt in Leiden

De allerbeste schakers zullen schaken in de Pieterskerk (start 13.45 uur) met commentaar in de Lokhorstkerk. Ook kersverse wereldkampioen Magnus Carlsen en Nederlands trots Anish Giri zijn van de partij. Echt heel bijzonder om een kijkje te nemen!

Woensdag 23 januari: jeugdsimultaan

In het Gravensteen wordt vanaf 14.30 uur voor jeugd een simultaan/snelschaakpartijen tegen de Nederlandse topspeelsters Anne Haast en Rosa Ratsma georganiseerd. Dit staat open voor alle basisschoolleerlingen.


bottom of page