top of page

Lorentzschool wint basisscholentoernooi van Leiden


Woensdagmiddag 28 november was in meerdere opzichten een spannende dag. In Londen werd de beslissingsmatch gespeeld voor het wereldkampioenschap tussen Magnus Carlsen en Fabiano Caruana. In Leiden werd het basisscholenschaaktoernooi gespeeld. Helaas waren er dit jaar wat minder schoolteams dan eerdere jaren, maar dat maakte het er niet minder gezellig op. In één groep werden er zeven partijen gespeeld. De duidelijke winnaar dit jaar werd het eerste team van de Lorentzschool, met kopvrouw Nora.

De tweede plaats was voor de Anne Frank school. Het eerste team van De Dukdalf, met Abisan, Lawa, Siep en César, werd derde en het derde team van De Dukdalf, met Sonam in de gelederen, werd vierde. Deze vier teams mogen door naar de volgende ronde in maart.

Naast bovengenoemde OEW'ers deden ook Bogalech, Pepijn, Tolik, Anton en Jacob mee. Jacob wist zelfs al zijn partijen te winnen, knap!

Uiteindelijk wist Magnus Carlsen de rapidpartijen te winnen. De kinderen vonden het maar al te spannend om te kijken!

De uitslagen zijn hier terug te vinden.


bottom of page