top of page

Witte pionnengroep, 16 oktober 2018


Onlangs is een nieuw schaakleesboek uitgekomen. Het heet Simon de Schaker en het is geschreven door Joyce van der Meijden. Simon heeft een droom. Topsporter wil hij worden. Nee, geen spits bij Ajax zoals zijn vader hoopt. Simon wil net zo’n goede schaker worden als zijn oom Arnold, want die was Nederlands schaakkampioen. Er is echter een probleem. Oom Arnold wil zijn neefje helemaal niet leren schaken.

Ik weet niet of jullie ook zo’n oom hebben, of zo’n vader, maar hier op de schaakclub willen wij graag jou leren schaken. Schaken leer je door het veel te doen en door in jouw Stappenboek te werken. Dat lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Soms heb je geen zin, wil je net wat anders doen. Maar als je net als Simon een droom hebt, schaakkampioen te worden, dan gaat het schaken veel gemakkelijker. Wat ook helpt als je het op de club leuk vindt. Daar proberen wij als schaakleiders voor te zorgen. Sam, Stella en Roa lijken op weg om Simon de Schaker op te volgen. Zij zijn enthousiaste schakers en hebben nog geen partij verloren. Dat is best knap. Alexandra, Mats en Tharun volgen op eerbiedige afstand. Hun inzet bewijst dat schaken een leuke sport is. Fantastisch! Mario en Wessel eindigen in dit klassement precies op vijftig procent. Mario heeft wel drie schaakpartijen meer gespeeld dan Wessel. Daarom staat Mario boven Wessel. Goed gedaan, jongens. Loqmane en Yuri zitten in de veertig procent. Zij kunnen dus gerust in de volgende periode wat hoger eindigen. Casper, Jasper en Philippe eindigen op de elfde plaats. Dat wordt spannend in de volgende periode. Wie komt hoger dan een elfde plaats! Edith en Mayra zorgen ervoor dat alle jongens moeten oppassen voor hun trucjes. Wees gewaarschuwd dus! Victor heeft 4 schaakpartijen verloren maar hij is ook nog erg jong. Bij elke overwinning zal de schaakmeester juichen, Victor!

Wij wensen jullie de komende tijd veel schaakplezier!


bottom of page