top of page

Start tweede competie in de Paardengroep


Vandaag zullen wij beginnen aan de tweede competitie in de paardengroep.

Anton, César, Gadeh, Imraan, Lien, Ruben en Sonan zullen strijden om de eerste plek in de Paardengroep. WIj zullen 7 ronden achter elkaar schaken, zodat iedereen één keer tegen iedereen geschaakt heeft. Degene met de meeste punten na afloop zal de winnaar van de paardengroep worden.

Paardengroep 16 oktober 2018

De eerste competitie van het nieuwe seizoen ging erg gezellig van start. De eerste avond begonnen wij met een vriendschappelijke wedstrijd tegen onze buren, de Zwarte Pionnengroep. Het was een hele spannende match, bijna alle wedstrijden eindigden in een remise en alleen Gadeh wist zijn wedstrijd te winnen. Vanaf de week daarop begonnen wij aan de echte competitie. Er werd tot het bittere eind gestreden en soms viel de beslissing gebaseerd op de puntenverdeling in de eindstelling, want na ons kwamen er mensen zingen in onze zaal.

De winnaar van de paardengroep is uiteindelijk Mohammed geworden, omdat hij als enige van niemand heeft verloren. Mohammed speelt erg rustig en geeft zelden stukken weg, waardoor het lastiger wordt om van hem te winnen.

Achter Mohammed, op de tweede plek, is Tolik geëindigd. Tolik combineert veel van zijn stukken en zoekt daarmee manieren om vijandige stukken te veroveren. Soms ziet hij echter onveilige velden over het hoofd en dan kost het hem zijn eigen stukken. Het is belangrijk om altijd eerst goed te controleren of het veld waar jouw stukken naar toe gaan, echt veilig is.

De derde plek was er voor Imraan. Imraan begon met twee nederlagen, maar herpakte zichzelf en begon beter op eigen aangevallen stukken te letten. Dit hielp hem om met een groter leger de winst naar zich toe te halen.

Achter Imraan, op de vierde plaats, is Ruben geëindigd. Ruben bleef altijd erg vrolijk wanneer hij een dame won, maar ook als hij een dame verloor. Het is belangrijk om plezier in het spel te krijgen. Toch is het enigszins sneu om je dame te verliezen. Om dit tegen te gaan, moet je altijd blijven letten op de zetten van je tegenstanders, deze kunnen namelijk veel vertellen over hun plannetjes.

Op de vijfde plek eindigde Gadeh. Gadeh won meteen de eerste twee potjes, maar verloor helaas daarna de andere drie. Wat Gadeh heel goed doet, is dat hij de in Stap 2 geleerde tactische trucs uitprobeert in de partij. Aanvallen gaat heel goed bij Gadeh. In de volgende competitie is het extra goed om ook de verdediging van eigen koning en eigen stukken goed in de gaten te houden. Achter Gadeh is Lien geëindigd. Lien speelt soms een beetje snel, en dan laat zij gratis hapjes van haar tegenstanders liggen. Met wat meer genomen tijd kan je veel meer mogelijkheden van je eigen stukken bekijken en zo uit meer opties de betere zet kiezen.

Op de laatste plek is Anton geëindigd, maar de laatste plek is een beetje ongelukkig. Anton kwam halverwege de competitie kijken en schreef zich meteen in. Eerst speelde Anton mee in de competitie bij de Zwarte Pionnengroep, maar daar won hij veel, dus wij besloten hem mee te laten doen bij ons in de paardengroep, maar daar heeft hij pas een wedstrijd kunnen spelen. Ik denk dat Anton het goed zal doen in de volgende competitie! Een fijne herfstvakantie iedereen en tot de volgende competitie!

Uitslag september-oktobercompetitie 1. Mohammed: 3,5 2. Tolik: 3 3. Imraan: 2,5 4. Ruben: 2 5. Gadeh: 2 6. Lien: 1 7. Anton: 0


bottom of page