top of page

Lopergroep, 16 oktober 2018


De lopergroep telde zes deelnemers, de opkomst was vrij trouw en er werden negentien partijen gespeeld, niemand speelde er minder dan vier. Ikzelf speelde drie maal mee vanwege een oneven aantal. Die partijen werden ongeacht de uitslag als remise gescoord.

Favoriet voor de eerste plaats was natuurlijk Soraya, gedegradeerd vanuit de vorige periode. Dat maakte ze ook ruimschoots waar en de volgende periode gaat ze weer een stapje hoger spelen. Zorg dat ik je niet weer terug zie Soraya, je kunt beter!

Een aangename verrassing was Iris die op de tweede plaats eindigde. Heel geconcentreerd spelend en goed kijkend, je hebt geknokt voor ieder half punt. Uitstekend gedaan, ook jij gaat promoveren.

Kirill scoorde ook ruim boven de vijftig procent, hij zou veel beter moeten kunnen maar is vaak met andere zaken bezig dan de partij. Kom op Kirill, je doet jezelf nu tekort!

Dan Erik, vijftig procent terwijl hij net lid is. Bloedfanatiek, dat leverde aardige taferelen op als hij tegen Iris speelde die al net zo is. Jij wordt een heel goede.

Pepijn had het zwaar tegen zo veel geweld, hij speelt wel heel serieus zijn partijen. Aan zijn instelling ligt het niet, met wat meer ervaring kan hij nog flink groeien.

Jelte eindigde onderaan, hij kan wat te goed tegen zijn verlies en incasseerde onverstoorbaar de ene na de andere nul. Inderdaad zijn er andere dingen in het leven dan schaken. Evengoed, iets meer wil om te winnen zou niet verkeerd zijn want je kunt het best wel.

Uitslag

Soraya 5/6 83,3 %

Iris 5/7 71,4 %

Kirill 2,5/4 62,5 %

Erik 3,5/7 50,0 %

Pepijn 1/5 20,0 %

Jelte 0,5/5 10,0 %


bottom of page