top of page

Koningsgroep, 16 oktober 2018


In de koningsgroep hadden we afgelopen twee maanden maar vijf spelers, omdat Martino even pauze heeft genomen. Het schaken heeft hem zeker nog niet losgelaten, want hij heeft wel meegedaan aan de Grand Prix toernooien. Dus wie weet komt hij straks na de kerst sterker terug dan ooit.

Van de vijf spelers die de competitie speelden was Connor duidelijk de sterkste. Hij won zijn eerste drie partijen overtuigend door goed zijn stukken te ontwikkelen en gedurende de hele partij goed op te letten. In de vierde partij verslapte de aandacht en verloor hij tegen Salma een dame in ingewikkelde stand. Handig wist Connor vervolgens gedurende lange tijd wat spel te houden om zo Salma de kans te geven het verkeerd te doen. En zowaar dat gebeurde ook, zodat Connor uiteindelijk alle partijen wist te winnen.

Salma begon de competitie met een kansloze nederlaag tegen Tjeerd en ik dacht dat ze het heel moeilijk zou krijgen. Dat bleek niet het geval want ze wist nog anderhalve punt bij elkaar te schaken en dat had er dus nog een meer kunnen zijn.

Tjeerd en Jurjan speelden net als Salma voor het eerst in de Koningsgroep. Ze weerden zich prima en met meer ervaring gaan ze vast nog verder vooruit.

Joris is de ervaren crack in deze groep. Hij kan heel goed geconcentreerd aanvallen en werd uiteindelijk tweede met slechts één verliespartij.

Eindstand herfstcompetitie

1. Connor: 4 punten

2. Joris: 2 punten

3. Tjeerd: 1,5 punt

4. Salma: 1,5 punt

5. Jurjan: 1 punt


bottom of page