top of page

Supergroep, 18 september 2018


Bogalech is de grote verrassing van deze nieuwe competitie. Na haar promotie naar de supergroep in maart haalde ze maar een half puntje uit zeven partijen. Nu staat ze ongedeeld bovenaan met 3 uit 3 ! Op haar overwinning op Joost (die ook nog ongeslagen was) viel niets af te dingen. Jonathan speelde zijn geliefde Evans-gambiet tegen Abisan, maar behaalde er geen oordeel mee. Hij zag de gambietpion niet meer terug. Later veroverde Abisan nog een tweede pion, wat goed genoeg was voor de winst. Thomas boekte zijn eerste overwinning in de supergroep, ten koste van Aharani, die nog geen punten heeft. Lucas scoorde zijn eerste halfje, na een partij vol verwikkelingen tegen Lawa, die knap tweede staat. Akil was te sterk voor Nicolo ; beide spelers staan nu op 50%. Nora had zich afgemeld. Simon had daardoor geen tegenstander in de supergroep en speelde vriendschappelijk tegen iemand uit de koningsgroep.

Uitslagen 3e ronde :

Aharani - Thomas 0 - 1

Bogalech - Joost 1 - 0

Lucas - Lawa 0,5 - 0,5

Jonathan - Abisan 0 - 1

Akil - Nicolo 1 - 0


bottom of page