top of page

Nieuwe Torengroep


Op 30 oktober begint de Torengroep met een nieuwe competitie. Femke, Henry, Selma en Lazja blijven in de Torengroep. Soraya en Iris komen er nieuw bij, want Andreas en Cristina zijn gepromoveerd naar de damegroep. Veel succes allemaal!

Torengroep, 16 oktober 2018

Na de zomervakantie is het altijd afwachten welke kinderen sterker zijn gaan schaken en welke kinderen een beetje vergeten zijn wat ze voor de vakantie hebben geleerd, maar in de Torengroep ging het heel goed en leken de kinderen niets vergeten te zijn. De groep was vreselijk spannend: alle kinderen waren ongeveer even sterk, en iedereen kon van iedereen winnen.

In deze groep moet je je partij noteren, en voor sommige kinderen was dat voor het eerst. We noteren zodat je na afloop je partij kan naspelen. Dan kun je zien wat je goed gedaan hebt, en waar je nog wat op moet oefenen. Alle kinderen in de Torengroep konden hun partij noteren. Soms is het best moeilijk om bezig te zijn met het vinden van de beste zet, terwijl je ook nog heel erg op het noteren moet letten. Maar het is alle kinderen goed gelukt.

Andreas, Cristina en Femke eindigden samen bovenaan. Omdat Andreas van Cristina en Femke won werd hij uiteindelijk groepswinnaar. Hij heeft de groep gewonnen doordat hij weinig fouten maakt; hij verliest nooit zijn concentratie. Andreas ziet vaak net iets meer op het bord dan zijn tegenstander, en is daarmee een verdiende winnaar. Andreas, gefeliciteerd! Tweede (maar eigenlijk gedeeld eerste) werd Cristina. Ze doet altijd heel goed haar best. Zo noteert ze vaak de hele partij, zodat ze kan leren van het naspelen. Ze zet de partijen altijd goed op, en gaat tot het uiterste om te proberen haar partij te winnen. De derde speler die gedeeld eerste werd is Femke. Ze is de laatste tijd duidelijk flink vooruit gegaan, en ze probeert in de partij toe te passen wat ze heeft geleerd. Femke is altijd vrolijk en draagt erg bij aan de goede sfeer die we in de groep hebben.

Henry eindigde op precies vijftig procent. Voor hem is dat een hele knappe prestatie: hij schaakt veel beter dan voor de vakantie, en ook in de lesgroep is hij goed bezig. Vaak heeft hij daar een verrassend idee over een schaakstelling, waar niemand nog aan heeft gedacht.

Ook Selma eindigde op vijftig procent, en ook voor haar is dat heel mooi. Selma kan goed nadenken over de stelling op het bord, en zo vindt ze vaak mooie zetten. Ze eindigde maar een half puntje achter de nummer één van de groep, wie weet lukt het haar de volgende keer wel om te winnen.

Lazja haalde deze keer niet zoveel punten, maar dat kwam ook doordat ze in een sterke groep terecht was gekomen. En ze had soms net een beetje pech waardoor ze een spannende partij verloor, want ze weet op het schaakbord wel waar ze mee bezig is. Ze denkt altijd goed na, op deze manier ga je goed vooruit Lazja!

Uitslag Torengroep Andreas: 2,5 uit 4 Cristina: 2,5 uit 4 Femke: 2,5 uit 4 Henry:2,5 uit 5 Selma: 2 uit 4 Lazja: 1 uit 5


bottom of page