top of page

Supergroep, 4 september 2018


De supergroep is weer begonnen aan een nieuwe competitie. Finn is gestopt, maar Aharani en Thomas zijn gepromoveerd uit de koningsgroep. Daardoor bestaat de groep nu uit 12 spelers, die op deze eerste speelavond allemaal aanwezig waren. De helft van de partijen eindigde in remise. De nummers 1 en 2 van de vorige competitie speelden tegen elkaar : Abisan en Simon. Abisan stond het grootste deel van de partij een pion voor, maar dit bleek niet genoeg voor de winst. Simon wist op het promotieveld te komen en de promotie van de pion tegen te houden. Nora leek te gaan winnen van Nicolo, maar toen die opeens met een gevaarlijke tegenaanval kwam bood Nora veiligheidshalve toch maar remise aan, wat werd aangenomen. Akil en Jonathan besloten tot remise terwijl er nog heel wat stukken op het bord stonden. Thomas maakte zijn debuut in de supergroep, maar moest zijn meerdere erkennen in Lawa. Ook Aharani kon haar debuut niet met een overwinning bekronen. Het punt ging naar Bogalech, die daarmee haar eerste overwinning in de supergroep noteerde. Lucas stond flink voor tegen Joost, maar door twee aftrekaanvallen ging al zijn voordeel verloren en verloor hij zelfs nog.

Uitslagen 1e ronde :

Simon - Abisan 0,5 - 0,5

Akil - Jonathan 0,5 - 0,5

Thomas - Lawa 0 - 1

Nora - Nicolo 0,5 - 0,5

Lucas - Joost 0 - 1

Aharani - Bogalech 0 - 1


bottom of page