top of page

OEW-Reynaerde 2-4


Na enkele jaren van afwezigheid doet Op Eigen Wieken weer met een jeugdteam mee aan de competitie van de Leidse schaakbond. Afgelopen jaar hebben we al met een aantal Supergroepers een paar keer een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen volwassenen. Zo oefenden we tegen spelers van Philidor en Leithen.

Dit seizoen staat de ‘echte’ competitie op het programma. Voor de eerste ronde, op vrijdag 12 oktober, kwam een zestal schakers van schaakvereniging Reynaerde uit Koudekerk aan den Rijn op bezoek.

Op het eerste bord viel jeugdleider Tim in. Hij speelde een spannende en goed opgebouwde partij. Halverwege kwam zijn dame in de knoop, waardoor zijn stukken allemaal net op de verkeerde velden stonden en het verlies onvermijdbaar werd. Op het tweede bord had Akil in de opening een pion geofferd. In het middenspel verwaterde de activiteit van zijn stukken en leek hij geen compensatie meer voor de pion te hebben. In het eindspel wist hij echter zijn pion naar de overkant te loodsen en daarmee was het eerste punt binnen! Abisan had het op bord 3 vanaf het begin moeilijk. Zijn tegenstander won een kwaliteit, gaf deze niet meer weg en wikkelde af naar winst. Op bord 4 kwam Jonathan goed uit de opening. Handig stukkenspel leverde hem een pion op. Helaas ruilde hij toen zijn actieve stukken tegen de passieve stukken van zijn tegenstander. In het dame, dubbel toreneindspel dat restte wist hij de kwetsbare koning van de tegenstander goed uit te buiten, waardoor hij mooi een toren en de partij won. Lucas werd op bord 5 in een damegambiet opgezadeld met een aantal zwaktes. Op een gegeven moment werden dit er te veel en stortte zijn stelling in. Bogalech viel in op bord 6 en wist lang partij te bieden. Helaas na een onhandige veldkeuze voor haar koning verloor ze een stuk. De tegenstander maakte het netjes af.

De uitslag van 2-4 was in het voordeel van Reynaerde, maar OEW kan terugkijken op een mooi debuut en zich vol goede moed opmaken voor de volgende wedstrijd tegen Leiderdorp op vrijdag 30 november.


bottom of page