top of page

SUPERGROEP, 6 maart 2018


Zes spelers van de supergroep speelden deze avond een wedstrijd tegen het team van Philidor 6, dat voornamelijk bestaat uit 60-plussers. Dit voor de afwisseling en om onze jonge spelers ervaring te laten opdoen met het spelen tegen volwassenen. De uitslag was een eervolle 4-2 nederlaag voor onze jonkies. De twee punten werden binnengehaald door Akil en Nicolò, in beide gevallen doordat hun tegenstanders zo aardig waren hun dames weg te geven. Daarbij moet wel opgemerkt geworden dat Akil al duidelijk beter stond toen zijn tegenstander in de fout ging. Abisan speelde de langste partij, waarbij een eindspel op het bord kwam met lopers van ongelijke kleur. Meestal kun je dit remise houden met één of twee pionnen achterstand. Maar Abisan had drie pionnen minder en dat bleek te veel. Voor een uitvoerig verslag van deze wedstrijd, geschreven door de externecompetitieleider Reinoud Segers, zie de nieuwspagina. De twee overgebleven supergroepers, Lawa en Finn, speelden voor de tweede keer tegen elkaar voor de competitie. Deze keer won Finn, die daarmee zijn eerste puntje binnenhaalde.

Uitslagen :

OEW - Philidor 6: Akil - Peter Bon 1 - 0 Abisan - Ed Pot 0 - 1 Jonathan - Erik Mueri 0 - 1 Lucas - Hans Vodegel 0 - 1 Nicolo - Henk Postma 1 - 0 Joost - Jan Jonk 0 - 1

Supergroepcompetitie: Finn - Lawa 1 - 0

SUPERGROEP, 20 februari 2018 Drie partijen maar, Nicolò en Nora waren afwezig; Lucas speelde vriendschappelijk tegen meester Jeroen. Lawa speelde de opening netjes tegen Abisan, maar gaf later haar dame weg en toen was de aardigheid er wel af. Finn tegen Joost begon veelbelovend met een Schots gambiet, maar Finn zag mat in 1 over het hoofd, waarmee er een abrupt einde kwam aan wat een leuke partij had kunnen worden. Jonathan boekte op zijn achtste verjaardag een mooie zege op Akil. Met een toren achter zag hij een prachtige aftrek- aanval, die in alle varianten tot mat in twee leidde. Jonathan klimt hierdoor naar de derde plaats en Akil maakt een flinke duikeling in het klassement. Na de voorjaarsvakantie volgt er een wedstrijd van zes supergroepers tegen volwassenen van Philidor (op 6 maart).

Uitslagen 6e ronde: Abisan - Lawa 1 - 0 Jonathan - Akil 1 - 0 Finn - Joost 0 - 1


bottom of page