top of page

SUPERGROEP, 6 februari 2018


Abisan had tot nog toe een 100%-score, maar liep nu tegen zijn eerste nederlaag aan en nog wel door toedoen van zijn eigen broer, Akil. Na een onregelmatige opening won Akil al vrij vroeg een stuk en dit voordeel liet hij verder niet meer glippen. Maar Abisan behoudt wel de leiding in het klassement. Nicolò had gelijk kunnen komen als hij van Joost had gewonnen, maar hij had een mindere avond en ging kansloos ten onder. Lucas rukte op naar de vierde plaats door van Lawa te winnen. Met twee stukken voor moest hij nog wel even uitkijken voor een tegenaanval van Lawa, maar hij loste de problemen bekwaam op. Finn tegen Jonathan was een tweepaardenspel met 4. Pg5, altijd goed voor spektakel. Jonathan bleek de opening goed te kennen en kwam beter te staan. Net toen Finn dacht dat hij een dame tegen een toren had gewonnen werd hij mat gezet, doordat de onderste rij niet meer beschermd was. Sneu, maar hopelijk een goede les. Jonathan kwam hierdoor gelijk met Nicolò.

Uitslagen 5e ronde : Lawa - Lucas 0 - 1 Joost - Nicolò 1 - 0 Akil - Abisan 1 - 0 Finn - Jonathan 0 - 1


bottom of page