top of page

SUPERGROEP, 30 januari 2018


Geen verrassingen op deze vierde speelavond. Abisan blijft bovenaan met een 100%-score. Het is leuk om te zien hoe hij variatie aanbrengt in zijn openingen. Deze keer koos hij voor het koningsgambiet, tegen Finn. Die wist de openingsproblemen redelijk goed op te lossen, maar kwam toch al gauw materiaal achter en Abisan won zonder veel moeite. Akil speelde een gedegen partij tegen Joost, behaalde licht voordeel en rondde het bekwaam af. Lucas bood tegen Jonathan goed tegenstand, maar hij was opgerukt met zijn rokade- pionnen en daardoor kwam zijn koning op de tocht te staan, wat goed uitgebuit werd door Jonathan. Bij Nicolò en Lawa kwam er een tweepaardenspel in de nahand op het bord, altijd goed voor de nodige verwikkelingen. Lawa speelde de opening goed, maar Nicolò bleef aanvallen en won uiteindelijk groot materiaal en de partij. Nora was afwezig wegens ziekte.

Uitslagen 4e ronde : Joost - Akil 0 - 1 Lucas - Jonathan 0 - 1 Abisan - Finn 1 - 0 Nicolò- Lawa 1 - 0

SUPERGROEP, 23 januari 2018 Wonnen vorige week alle witspelers, deze avond waren de zwartspelers oppermachtig. Finn en Lucas speelden een partij de lange tijd gelijk op ging. De koning van Finn wandelde van e1 naar c5, maar omdat de dames al van het bord verdwenen waren was dat niet echt een probleem. Jammer dat Finn later een toren weggaf, waarmee de spanning verdween uit deze leuke partij. Joost was erg goed op dreef deze avond; het was wonderbaarlijk om te zien hoe goed zijn vier lichte stukken samenwerkten in de aanval. Lawa raakte steeds meer materiaal achter en gaf uiteindelijk op. Jonathan en Abisan hadden na de nodige verwikkelingen ieder nog een koning en zeven pionnen. Maar Abisan had verder nog een toren, tegen Jonathan een loper. De toren is in zo'n situatie veel sterker en de pionnen van Jonathan verdwenen één voor één van het bord, terwijl Abisan nog vijf pionnen overhield. Het is dus niet moeilijk te raden hoe dit afliep. Nicolò tegen Akil was de langste en ook beste partij van de avond. Nicolò had voortdurend het initiatief, won een kwaliteit en uiteindelijk ook de partij. Omdat Tom gestopt is hebben we besloten hem niet meer in de stand op te nemen en de partij van Lucas tegen Tom niet mee te tellen voor de stand.

Uitslagen 3e ronde : Finn - Lucas 0 - 1 Lawa - Joost 0 - 1 Jonathan - Abisan 0 - 1 Akil - Nicolò 0 - 1


bottom of page