top of page

SUPERGROEP, 3 april 2018


Abisan staat nu heel stevig bovenaan. In een Italiaanse partij nam hij Joost langzaam maar zeker in de houdgreep en liet niet meer los. Simon haalde zijn eerste punt binnen in de supergroep, na zijn recente promotie. In het eindspel tegen Finn had hij drie pionnen meer, genoeg voor de winst. Minder goed verging het de eveneens gepromoveerde Bogalech. Al vrij gauw verloor zij haar dame tegen Lawa en die schade viel niet meer te repareren. Nora liet sterk spel zien tegen Nicolò. Ze won twee stukken en had daarna geen moeite meer het volle punt binnen te halen. De langste partij was die tussen Akil en Lucas, waarbij beide spelers aan het eind nog maar een paar minuten over hadden. Akil was het meest in de aanval, maar Lucas verdedigde goed en won zelfs een loper, die Akil later door een penning weer terugwon. Er kwam een eindspel op het bord met koning, toren en vier pionnen, voor allebei. Akil maakte beter gebruik van zijn toren en won, maar Lucas kan terugzien op een prima partij.

Uitslagen 9e ronde: Lawa - Bogalech 1 - 0 Simon - Finn 1 - 0 Nicolò - Nora 0 - 1 Akil - Lucas 1 - 0 Abisan - Joost 1 - 0


bottom of page