top of page

SUPERGROEP, 27 maart 2018


De supergroep is uitgebreid met twee nieuwe spelers : Bogalech en Simon, beide gepromoveerd uit de koningsgroep. Welkom! Ze moesten ervaren dat het niveau in de supergroep behoorlijk hoger is dan dat in de koningsgroep. Simon moet waarschijnlijk nog wennen aan de langere bedenktijd in de supergroep (45 minuten). Hij speelde veel te snel en maakte daardoor onnodige fouten tegen Joost, die als eerste speler van de avond het volle punt binnenhaalde. Bogalech was niet opgewassen tegen Finn, die zondigde tegen alle gouden regels van de opening. Hij ging al snel op jacht met zijn dame en liet alle andere stukken in de beginstand staan. Maar hij had er wel succes mee en won met overmacht. Nora won al snel een kwaliteit tegen Akil, maar kwam daarna zwaar in de verdrukking en bezweek onder het aanvalsgeweld van Akil. Nicolò stond duidelijk beter dan Lucas, maar gaf toen zijn dame weg en gaf snel daarna op. Lucas is daarmee opgerukt naar de tweede plaats, hoger dan hij ooit gestaan heeft. Abisan en Jonathan speelden voor de tweede keer tegen elkaar. Lang ging het gelijk op, maar Abisan wist een loper van Jonathan in te sluiten en gaf daarna zijn voordeel niet meer prijs. Geen revanche dus voor Jonathan voor de eerder geleden nederlaag. Lawa was vrij en speelde vriendschappelijk tegen iemand uit de koningsgroep.

Uitslagen 8e ronde: Joost - Simon 1 - 0 Bogalech - Finn 0 - 1 Lucas - Nicolò 1 - 0 Nora - Akil 0 - 1 Abisan - Jonathan 1 - 0


bottom of page