top of page

SUPERGROEP, 16 januari 2018


Alle witspelers wonnen op deze tweede speelavond van het nieuwe jaar. Tom was er voor het laatst en sloot zijn periode bij onze club af met een overwinning op Lucas. Het ga je goed verder, Tom, je was een fijne speler. De strijd tussen de twee meisjes, Nora en Lawa, werd beslist in het voordeel van eerstgenoemde. Lawa speelde de opening goed, kwam een pion voor, maar ging toen op avontuur op de damevleugel, waar weinig te halen viel. Daardoor hield ze te weinig stukken over voor de verdediging van de koningsvleugel. De partij tussen Jonathan en Joost duurde maar 15 zetten. Jonathan deed een lokzet waar Joost pardoes in trapte en het was meteen mat. Nicolò begon heel goed en actief tegen Abisan, maar maakte later wat foutjes waardoor Abisan materiaal won en de partij. Na twee ronden staat Abisan daardoor alweer ongedeeld bovenaan, maar er is nog een lange weg te gaan.

Uitslagen 2e ronde : Nora - Lawa 1 - 0 Jonathan - Joost 1 - 0 Abisan - Nicolò 1 - 0 Tom - Lucas 1 - 0

SUPERGROEP, 9 januari 2018 Een nieuw jaar, een nieuwe competitie, nieuwe kansen. De groep is uitgebreid met Lawa Hamdi, die gepromoveerd is uit de koningsgroep. Ze maakte een mooi debuut met een overwinning op Finn, waarbij wel aangetekend moet worden dat Finn erg meehielp door zijn aangevallen dame niet te verdedigen. Lucas en Nora speelden een gedegen partij die van begin tot eind gelijk op ging. Soms stond Nora een pionnetje voor, soms Lucas, maar het evenwicht werd nooit echt verbroken, met remise als logisch resultaat. Abisan kwam al vrij gauw een stuk voor tegen Joost en wikkelde de partij verder zonder al te veel moeite af. Nicolò nam revanche op Jonathan voor zijn nederlaag uit de vorige competitie. Het was een leuke gelijkopgaande partij tot Jonathan een inschattingsfout maakte die een toren kostte. Tom heeft helaas aangegeven te willen stoppen met schaken. Hij komt op 16 januari nog een laatste keer. Het aantal spelers in de supergroep blijft daardoor stabiel op negen.

Uitslagen 1e ronde : Lawa - Finn 1 - 0 Lucas - Nora 0,5 - 0,5 Joost - Abisan 0 - 1 Nicolò - Jonathan 1 - 0


bottom of page