top of page

SUPERGROEP, 15 mei 2018


Twee remises op deze avond. Bogalech behaalde haar eerste halfje in de supergroep, tegen Lucas. Nadat Lucas een toren had weggegeven stond Bogalech zowaar drie pionnen voor, met nog maar weinig stukken op het bord. Maar Bogalech heeft weinig eindspelervaring en dat brak haar op. Alle drie pionnen gingen verloren en het werd remise. Ook Nora en Jonathan deelden de punten. Jonathan heeft zich verdiept in het Evans-gambiet, maar Nora nam het niet aan. Daardoor kreeg Jonathan wel veel meer ruimte en bovendien stond Nora's koning niet veilig. Maar Nora verdedigde knap en toen Jonathan een pion ging verliezen bood hij maar remise aan, wat werd aangenomen. Akil liet zich verrassen door een aftrekschaak van Simon, al vroeg in de partij. Akil verloor zijn dame tegen een paard en gaf meteen op. Daardoor is Simon nu opgerukt naar een verrassende derde plaats. Nicolò, die vorig jaar nog de zomercompetitie won, speelt dit jaar erg wisselvallig. Tegen Joost maakte hij een paar grote fouten en hij verloor kansloos. Lawa en Finn waren afwezig ; koploper Abisan speelde vriendschappelijk tegen meester Jeroen. Volgende week een simultaan tegen David Klein.

Uitslagen 12e ronde: Jonathan - Nora 0,5 - 0,5 Joost - Nicolò 1 - 0 Simon - Akil 1 - 0 Bogalech - Lucas 0,5 - 0,5


bottom of page