top of page

SUPERGROEP, 13 maart 2018


Abisan blijft koploper. Hij won voor de tweede keer van Nicolò, in een partij op goed niveau. Jonathan is zijn voornaamste achtervolger. Hij speelde tegen Lawa, die na een vierpaardenspel-opening goed partij gaf en lang gelijk stond. Maar na een schaakje kon ze niet meer rokeren en de onveilige positie van haar koning werd Lawa later fataal. Nora kwam tegen Joost met materieel voordeel uit de opening, maar net als Lawa kwam ze niet tot de rokade en dat werd een probleem. Joost nam het initiatief al gauw over, domineerde de rest van de partij en won met overmacht. Finn speelde een gedegen partij tegen Akil en deed eigenlijk weinig fout, maar kon toch niet aan zijn zesde nederlaag ontsnappen. Hij werd langzaam in de houdgreep genomen door Akil en kon zijn stukken niet voor de aanval gebruiken. Volgende week de eerste ronde van het jaarlijkse snelschaakkampioenschap van de club.

Uitslagen 7e ronde: Nora - Joost 0 - 1 Lawa - Jonathan 0 - 1 Akil - Finn 1 - 0 Nicolò - Alisan 0 - 1


bottom of page