top of page

SUPERGROEP, 10 april 2018


Koploper Abisan nam deze keer geen risico en besloot tot remise tegen Nora met een bord vol stukken. Lawa gaf Akil goed partij en stond geruime tijd een pion voor, maar moest het afleggen tegen de grotere ervaring van Akil. Bogalech verloor ook haar derde partij in de supergroep (tegen Nicolò). Jonathan en Simon speelden een mooie partij. Simon ging het eindspel in met een pion minder en had misschien remise kunnen houden als hij meer bedenktijd had gebruikt. Nu ging het punt naar Jonathan, maar Simon deed nuttige eindspelervaring op. Lucas was, net als vorige week, het langst bezig. Tegen Joost kwam hij eerst een toren achter, door een paardvorkje, maar hij won de toren weer terug, ook met een paardvork. Lucas won daarna ook de andere toren van Joost, maar die had als compensatie twee opgerukte verbonden vrijpionnen op de 6e en 7e rij. Lucas wist de promotie te verhinderen en won. Finn was vrij.

Uitslagen 10e ronde: Nora - Abisan 0,5 - 0,5 Joost - Lucas 0 - 1 Lawa - Akil 0 - 1 Jonathan - Simon 1 - 0 Bogalech - Nicolò 0 - 1


bottom of page