top of page
  • Foto van schrijverJohan

OEW-team 11e


Als nummer 1 van de Leidse Schaakbond was het OEW-team (Jonathan, Nora, Joost en Nicolò) geplaatst voor het MK E-teams 2018 in Naaldwijk op zaterdag 26 mei. Bij een teamwedstrijd speelt iedereen zijn eigen partij, in dezelfde bordvolgorde, en worden uiteindelijk de resultaten van de teamleden bij elkaar opgeteld wat leidt tot de uiteindelijke teamuitslag.

Het was heel warm in alle speellokalen. Alle 40 teams die meededen hadden daar natuurlijk last van. Maar toch leek het of OEW daardoor de eerste ronde onnodig verloor. Een kostbare matchpunt bleek dat later.

Maar om te laten zien hoe goed ze als team toch wel zijn wonnen ze de 2e, de 4e en de 5e ronde met winst op alle borden! Tussendoor werd helaas van Rotterdam verloren maar Leiderdorp daarentegen werd in ronde 6 weer wel verslagen. De 7e en laatste ronde gingen we in op de 5e plaats tegen het team van Eindhoven (de uiteindelijke nummer 2 van het toernooi!). Met 3-1 werd helaas verloren waardoor OEW uiteindelijk op de 11e plaats eindigde met 8 matchpunten. De 17,5 bordpunten die ze met z’n vieren hadden verdiend was een hoge score, zoals je in de uitslagen kunt zien. Wil je nog meer van het toernooi lezen en zien, ga dan naar de toernooisite. Al met al een mooi resultaat wat met geconcentreerd spelen en goede samenwerking werd behaald!


bottom of page