top of page

Linde Vleming wint LSB Meisjestoernooi 2018


Op woensdagmiddag 25 april organiseerde Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken namens de Leidse Schaakbond een jeugdschaaktoernooi voor meisjes van de basisscholen uit de regio. De meeste deelnemers waren afkomstig van Leidse basisscholen, maar ook meisjes uit Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude namen plaats achter de borden. In totaal streden 35 meisjes in zes groepen om de hoogste prijzen, maar bovenal stonden plezier en gezelligheid centraal. Rond 14.00 uur gingen de eerste partijen van start. Op het programma stonden vijf wedstrijden van ongeveer een half uur. In de hoogste groepen, waar ervaren clubschakers waren ingedeeld, werd gespeeld met 15 minuten bedenktijd op de klok. Meisjes die niet lid zijn van een schaakclub en soms schaaklessen krijgen op school, werden waar mogelijk in aparte groepen ingedeeld. Speciaal voor het meisjestoernooi werden er elke ronde twee meisjes uitgekozen die hun schaakpartij op het podium mochten spelen met roze en paarse stukken. Dat had iedereen wel gewild!

Na vijf rondes was het tijd voor de prijsuitreiking. De groepswinnaars gingen naar huis met een trofee en de andere meisjes kregen een mooie medaille als aandenken. Linde Vleming, leerling van de Lorentzschool uit Leiden en lid van schaakvereniging De Stormpionnen uit Leiden wist haar laatste wedstrijd tegen haar directe concurrent Nora Yeh te winnen en is de winnares van het LSB Meisjestoernooi 2018. Alle groepswinnaars op een rij: Linde Vleming (Promotie-groep), Josefien Vleming (En Passant-groep), Melisa Karaca (Rokade-groep), Luci Bussmann (Dame-groep), Vienne van Hartingsveldt (Toren-groep) en Frederique van der Heide (Paarden-groep). We kijken terug op een geslaagd en sportief toernooi en hopen ook volgend jaar weer een meisjestoernooi te organiseren!


bottom of page