top of page

Drie OEW-kampioenen op pupillendag Leidse Schaakbond


Op zaterdag 14 april werd bij Op Eigen Wieken het pupillenkampioenschap van de Leidse Schaakbond gehouden. Dat is het kampioenschap voor de jongste leeftijdscategorieën. Van de vijf beschikbare eerste prijzen, waren er maar liefst 3 voor Op Eigen Wieken. In de H-groep (geboortejaar 2011, 7 deelnemers) werd Erik overtuigend winnaar met 6 punten uit 6 partijen. Jathus eindigde met 4 punten op de gedeelde derde plaats. Hij was al naar huis gegaan voor de prijsuitreiking begon, dus hij krijgt zijn beker pas dinsdag op de club. Edith en Loqmane eindigden helaas onderaan. In de G-groep (geboortejaar 2010, 8 deelnemers) evenaarde Jonathan de prestatie van Erik: hij won al zijn 7 partijen, wat natuurlijk goed is voor een ongedeelde eerste plaats. Jelte eindigde met 3½ punten netjes op de 4e plaats. Cristina werd 6e, maar was wel het beste meisje, dus meisjeskampioen, net boven Nilani. In de F-groep (geboortejaar 2009, 13 deelnemers) deed Joost het heel goed: een tweede plaats met 6 uit 7. Hij verloor alleen van de uiteindelijke winnaar Rhys Arnold van SV Leiderdorp; ook die haalde een 100%-score, ondanks dat het indelingsprogramma hem - heel vreemd - 5 van de 7 keer zwart gaf. Imraan haalde 2 punten, en eindigde bijna onderaan. In deze groep deden helemaal geen meisjes mee. Erik, Jonathan en Christina mogen op 23 juni in Meppel meedoen aan het Nederlandse Kampioenschap, de landelijke pupillendag. We wensen hen veel succes.


bottom of page