top of page

Leidse kampioen t/m 10 jaar


Naast individuele schaakwedstrijden is het ook mogelijk om in teamverband te schaken. In de Leidse bond worden er per leeftijdscategorie teamwedstrijden georganiseerd waarbij de sterkste teams een startplaats verdienen voor het Nederlands kampioenschap. Bij een teamwedstrijd speelt iedereen zijn eigen partij en worden uiteindelijk alle resultaten van de teamleden bij elkaar opgeteld wat leidt tot de uiteindelijke teamuitslag. Op 17 maart was het de beurt aan de E’tjes; kinderen tot en met 10 jaar. Op Eigen Wieken was met drie teams present. Het derde team was een heel bijzonder team; het bestond namelijk geheel uit meisjes! Cristina, Selma, Lazja en Andrea vermaakten zich prima deze dag, trakteerden elkaar rijkelijk op snoepjes en pakten hier en daar een puntje mee. Het tweede team met Joris, Siep, Andreas en Jathus liet sterk spel zien, maar niet altijd werd dit helemaal tot winst doorgevoerd. ’s Middags waren ze op stoom en na de herverdeling in de B groep scoorden ze met z’n allen 9 uit 12!

Het eerste team met Jonathan, Joost, Nora en Nicolò was favoriet voor de titel. Toch ging het allemaal wat moeizamer dan nodig. Enkele onnodige verliespartijen leidden tot een zeer spannende 2-2 tegen Leiderdorp 2 en zeer gelukkige 3-1 winst op LSG 1. In het laatste deel van het toernooi lieten ze zien uit het goede hout gesneden te zijn. Tegen een van de belangrijkste concurrenten, Voorschoten 1, met een stand van 1-1, maakt Jonathan remise omdat hij zag dat Joost zou gaan winnen. En dat gebeurde, met een 2,5-1,5 winst tot gevolg, dat is pas teamwork! De uiteindelijke 8 matchpunten waren genoeg voor de eerste plaats. Op naar het NK 26 mei in Naaldwijk!


bottom of page