Start wintercompetitie lopergroep

06/11/2019

 

Na de herfstvakantie startten we een nieuwe competitie met Tolik, Rashaan, Alexandra, Caspar, Nils en Imraan.

Tolik en Caspar waren de eerste ronde afwezig. Rashaan had wit tegen Nils en speelde een degelijke partij, ondanks fel verzet moest Nils na een kwartier opgeven.

Alexandra had wit tegen Imraan. Imraan doet vaak heel originele zetten die helaas niet altijd reglementair zijn. In een partij met sterk wisselende kansen trok Imraan aan het langste eind.

 

Stand na ronde 1

Tolik               0/0

Rashaan        1/1

Alexandra      0/1

Caspar           0/0

Nils                 0/1

Imraan            1/1

 

In de tweede ronde speelde Imraan tegen Caspar. Caspar's vader Erick heeft hem een aantal openingstrucs geleerd die goed werken als de tegenstander even niet oplet. Vooral mat op F2 of F7 maar als dat niet lukt kan Caspar ook best gewoon een partij spelen. Imraan wist zelfs nog een zet te vinden toen hij al mat stond, maar moest accepteren dat hij de partij verloor.

Rashaan won met wit tegen Tolik na ongeveer tien zetten een stuk met een mooie combinatie maar vergat dat daarna zijn dame instond. Tolik bekeek het bord eens rustig, sloeg de dame en gaf Rashaan daarna geen enkele kans meer.

Nils had Alexandra als tegenstander, Ze speelden een lange partij waarbij de kansen zo ongeveer per zet wisselden. In een uitgedunde stelling speelde Alexandra het handigst en wist mat te geven.

 

Stand na ronde 2

Tolik               1/1

Rashaan        1/2

Alexandra      1/2

Caspar           1/1

Nils                 0/2

Imraan            1/2

 

Ronde drie viel Tex in voor de afwezige Rashaan. Hij had zwart tegen Imraan en kreeg al snel zwaar initiatief. Imraan verloor groot materiaal en moest berusten in verlies. Alexandra had wit tegen Tolik, na een onnauwkeurige opening kon Tolik op de koningsvleugel binnen komen met zijn dame en met handige schaakjes de boel kaal slaan. Ook deze partij duurde niet lang. Nils speelde met wit tegen Caspar. Caspar won na ruim tien zetten de witte dame en legde vervolgens een matnet om de witte koning die nog in het centrum stond. Met twee pionzetten verjoeg hij het paard dat het mat nog tegenhield, en maakte de partij koelbloedig af.

 

Stand na ronde 3

Tolik               2/2

Rashaan        1/2

Alexandra      1/3

Caspar           2/2

Nils                 0/3

Imraan            1/3

 

Please reload

Ander nieuws
Please reload