• Leonore

OEW'ers op PK's

Bijgewerkt: mei 2

Niet alleen de clubavonden zijn online, ook de persoonlijk kampioenschappen worden online georganiseerd. Bij de persoonlijk kampioenschappen speel je tegen leeftijdsgenootjes van andere clubs uit de Leidse regio. De hoogst geëindigde spelers mogen door naar het Nederlands kampioenschap.


PK C (t/m 14 jaar)

Zaterdag 10 en zondag 11 april stond als eerste de PK voor de C (t/m 14 jaar) gepland. OEW was met Jacob, Daniël, Abisan, Jonathan, Connor en Nicolo goed vertegenwoordigd. De bedenktijd was ruim, maar online gaat het toch allemaal een stuk sneller dan achter het bord. Na twee middagen schaken stond Abisan overtuigend aan kop met 100%, achtervolgd door Maxime Venema (Leiderdorp). Abisan leek op de winst af te stevenen, maar werd hard aangepakt door Daniël, die ook Maxima al bijna op remise had weten te houden. Door Daniëls winst op Abisan werd hij knap derde en moest Abisan een beslissingmatch spelen tegen Maxime. Een ongelukkig verlies in de eerste ronde wist hij knap goed te maken door vervolgens twee keer te winnen. Uiteindelijk is Abisan dus de terechte kampioen van de Leidse schaakbond en plaatst hij zich voor het NK C!

Achter Daniël (5 uit 7) eindigden Jonathan en Jacob met 4,5. Connor en Nicolo scoorden 3 punten.

De C meisjes moeten zich via een landelijk kwalificatietoernooi plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Op 10 april deed Nora hier met succes aan mee. Met 5,5 uit 7 werd ze tweede en plaatste ze zich voor het NK.


PK D (t/m 12 jaar)

De PK D vond plaats op zaterdag 17 en zondag 18 april. Alleen Jonathan streed hier namens OEW. Hoewel het toernooi waarschijnlijk niet helemaal verliep zoals hij had gehoopt, behaalde hij met een gedeeld derde plek een ticket voor het NK.


PK E (t/m 10 jaar)

De PK E vond plaats op zaterdag 24 april. Hier waren Casper, Sam en Dhruv van de partij. Alledrie de jongens speelden goede en spannende partijen. Dhruv wist uiteindelijk met 5 punten knap een gedeeld 5e plaats te bemachtigen. Casper en Sam eindigden vlak daarachter met 4 punten. Alledrie de jongens zijn nog geen 10 jaar en mogen volgend jaar nog een keertje meedoen!


Pupillendag (t/m 7, 8 en 9 jaar)

De Pupillendag vindt plaats op zaterdag 5 juni.